Vejledende helbredsmæssig køretest
/ VHK test

Vejledende helbredsmæssig køretest / VHK test

Hvad betyder VHK test

Hvornår kan jeg blive bedt om at aflægge en helbredsmæssig køretest?

Du kan blive bedt om at aflægge en helbredsmæssig køretest. Det kan eksempelvis ske ved fornyelse af kørekort i forbindelse med eventuelle obligatoriske lægeundersøgelser.

Det kan også ske hvor politiet eller egen læge ønsker at sikre, at du har det tilstrækkelige helbred til at køre, eller for at afgøre om du behøver en særlig indretning af dit køretøj.

Hvem afgør, om jeg skal aflægge en VHK test?

Det er politiet der afgør, om du skal gennemføre en helbredsmæssig køretest.Din læge kan anbefale, at du gennemfører en vejledende helbredsmæssig køretest. Lægen sender sin anbefaling til Styrelsen for Patientsikkerhed, der sammen med politiet vurderer, om du skal til en helbredsmæssig køretest.

I visse tilfælde vurderer lægen eller politiet, at du muligvis skal have en særlig indretning af dit køretøj. I de tilfælde er det Rigspolitiets bilinspektør, der afgør, om en vejledende helbredsmæssig køretest er nødvendig.

Hvem afholder de helbredsmæssige køretest?

Det er Politiet, der afholder de helbreds-mæssige køretest. Bestilling af test, når du får afgørelsen om, at du skal op til en vejledende helbredsmæssig køretest, skal om du selv – evt. via en kørelærer – skal bestille tid til en test hos Færdselsstyrelsen.

Find mere information om VHK test fra Færdselsstyrelsen her.

Har du spørgsmål?

Fem grønne stjerner

Fed oplevelse
Super fed oplevelse og forløb hos DriveTrafik i Ballerup! Skønt ophold, og virkelig lærerigt. Ole er virkelig god til at forklarer og lære hvordan tingene skal gøres og forståes, så man ikke er i tvivl. Undervisningen er god, humoristisk, men samtidig seriøs.

Fem grønne stjerner
Styr på det
Både Ole og Kenneth gør en godt klar til at håndtere en MC på den rigtige måde. De giver ikke bare et kørekort. De lærer en at kører på Motorcykel, og når man har bestået sin køreprøve, føler man at man faktisk har overskud i trafikken når man er ny!

Fem grønne stjerner
MC + Bil
Jeg tog både MC og bil, og er første gangs billist. Jeg fik eminent undervisning både teori og kørsel på begge hold. Og er blevet ført succesfuldt i hus. Jeg kan klart anbefale.

Fem grønne stjerner
Hurtigt forløb
Det har været en sand fornøjelse hele vejen igennem. Jeg kan på det kraftigste anbefale nye MC elever om at vælge DriveTrafik. De ved hvad de laver og de er hurtige til at få afviklet teori og det praktiske.

Fem grønne stjerner
Fantastisk sted
Fantastisk sted at tage MC-kørerkort. Sjove og menneskelige undervisere, som har et professionelt niveau, samtidig med at holde en glad og sjov tone. Bestod det hele i første forsøg.

Fem grønne stjerner
Fantastiske kørelærere
Jeg havde en fantastisk oplevelse med min kørelære. Han var super god og var hurtigt til at få prøver til mig.

Drive Trafik MC

Drive Trafik Trailer

Drive Trafik­skole

Gen­erhvervelse

Drivers License