Ubetinget frakendelse

Ubetinget frakendelse

HVAD ER EN UBETINGET FRAKENDELSE?

Hvis din frakendelse er ubetinget betyder det, at det er inddraget – du har altså ikke længere kørekortet i lommen. Du kan få en ubetinget frakendelse fra mellem 6 måneder og op til 10 år.

Du kan f åen ubetinget frakendelse ved f.eks.:

 • Sprit- eller narkokørsel
 • Meget høje hastighedsoverskridelser
 • 2 betingede frakendelser inden for 3 års prøvetid
 • Sikkerhedsafstand under 0,2 sek (6 meter ved 100km/t)
 • Hvis en lastbilschauffør har fusket med hastighedsbegrænseren så lastbilen kan køre over de 90 km/t – også selvom chaufføren ikke er klar over det
 • Farligt gods der er spændt meget dårligt fast

Har du fået frakendt kørekortet i mere end 3 år, så skal hver kategori du ønsker at få tilbage igen, generhverves, såfremt du f.eks. har førerret til både bil, MC og lastbil.

HVAD HVIS JEG DUMPER?

Dumper du en prøve spilder du kort sagt tiden, og du skal bl.a. betale et prøvegebyr. Du kan ikke få kortet tilbage før du har bestået begge prøver.

Kan jeg blive nægtet kortet?

Ja. Hvis du er frakendt grundet misbrugsproblemer, vil du normalt skulle i et behandlingsforløb, hvor en læge er i kontakt med Politiets Administrationscenter.

Hvad er en ubetinget frakendelse?

Ved at bestå en teori- og køreprøve. (og evt. gennemføre et ANT-kursus i tillæg)

Hvad er et ANT-kursus?
 • ANT-kursus står for Alkohol, Narko- og Trafikkursus
 • Kurset består af 4 lektioner af 3 timers varighed, dvs. 12 timer i alt.
 • På kurset bliver du undervist i bl.a. fakta om alkohol og narko, forebyggelse af sprit- og narkokørsel mv.
 • Kurset koster 3200 kr., som du selv skal betale
 • Kurserne afholdes jævnligt og i hele landet. Du kan finde information om tilmelding, tid og sted hos Regionerne.

Bemærk har kørekortet været frakendt i 3 år eller mere skal du op i samtlige kategorier du ønsker at få tilbage.

Har du haft bil, MC og lastbil er det altså 3 teori- og 3 praktiske prøver der alle skal bestås. Såfremt du ønsker at få de øvrige kategorier tilbage igen.

Processen

Hvis dit kørekort bliver frakendt grundet alkohol eller narko skal du gennemføre et ANT-kursus før du kan udfylde en ansøgning om kørekort hos Borgerservice.

Kursusbeviset fra ANT-kurset afleveres sammen med et billede til Borgerservice. Vi anbefaler at du møder op på køreskolen og udfylder papirer dér samt får en snak – så kan vi planlægge arbejdsgangen for dig.

Når din ansøgning om kørekort er godkendt (Blanket p23), så kan man gå i gang med at gennemføre den kontrollerende køreprøve, der består af både teori- og køreprøve.

Forberedelse

Hvis du forbereder dig grundigt, opnår du det bedste resultat.

Undervurder ikke teoriprøven – ca. 30% dumper på landsplan. Koden til hjemmetræning kan købes på køreskolen, så du kan træne en masse prøver og læse på teorien.

Inden den praktiske prøve anbefaler vi mindst en dobbeltlektion til at afhjælpe de dårlige vaner og teknisk kontrol af bilen, altså gennemgang af det kontrolstof der skal kunne gennemgås ved den praktiske prøve f.eks dæk, lygter, styretøj, bremser, udstødning m.m.

Har du spørgsmål?

Fem grønne stjerner

Fed oplevelse
Super fed oplevelse og forløb hos DriveTrafik i Ballerup! Skønt ophold, og virkelig lærerigt. Ole er virkelig god til at forklarer og lære hvordan tingene skal gøres og forståes, så man ikke er i tvivl. Undervisningen er god, humoristisk, men samtidig seriøs.

Fem grønne stjerner
Styr på det
Både Ole og Kenneth gør en godt klar til at håndtere en MC på den rigtige måde. De giver ikke bare et kørekort. De lærer en at kører på Motorcykel, og når man har bestået sin køreprøve, føler man at man faktisk har overskud i trafikken når man er ny!

Fem grønne stjerner
MC + Bil
Jeg tog både MC og bil, og er første gangs billist. Jeg fik eminent undervisning både teori og kørsel på begge hold. Og er blevet ført succesfuldt i hus. Jeg kan klart anbefale.

Fem grønne stjerner
Hurtigt forløb
Det har været en sand fornøjelse hele vejen igennem. Jeg kan på det kraftigste anbefale nye MC elever om at vælge DriveTrafik. De ved hvad de laver og de er hurtige til at få afviklet teori og det praktiske.

Fem grønne stjerner
Fantastisk sted
Fantastisk sted at tage MC-kørerkort. Sjove og menneskelige undervisere, som har et professionelt niveau, samtidig med at holde en glad og sjov tone. Bestod det hele i første forsøg.

Fem grønne stjerner
Fantastiske kørelærere
Jeg havde en fantastisk oplevelse med min kørelære. Han var super god og var hurtigt til at få prøver til mig.

Drive Trafik MC

Drive Trafik Trailer

Drive Trafik­skole

Gen­erhvervelse

Drivers License