KØRSELSFORBUD

KØRSELSFORBUD

HVAD ER ET KØRSELSFORBUD?

Er dit første kørekort til bil eller mc, under 3 år gammelt, så er det stadig “På prøve”. Hvis dit kørekort bliver inddraget så får du altså et “Kørsels-forbud”. Man ”holder førstegangserhververe i kortere snor”, eftersom at de fleste ulykker forårsages af unge mellem 18-24 år.

Det betyder du skal gennemføre 50% af det lovpligtige stof der er til et kørekort, men dog ikke med en kravlegård og glatbane. Kun teori- og køreundervisning, 8 teorilektioner og 8 praktiklektioner. Der skal ligesom første gang køres efter en lektionsplan med skift mellem teori- og køretimer.

Ideen er selvfølgeligt, at hjælpe elever der fx har lavet et trafikuheld, så de får mere rutine, eller dem der har kørt for stærkt, at lære reglerne ordenligt, så man ikke gentager kørselsfejlene.

Bemærk at man inden for de første 3 år allerede får et kørselsforbud ved klip nr. 2
Først efter de 3 år får man betinget frakendelse efter 3. klip.

Hvis du har fået et kørselsforbud efter spritkørsel skal du ikke gennemføre teori- og køreundervisning men et ANT-kursus.

Hvad er et ANT-kursus?
  • ANT-kursus står for Alkohol, Narko- og Trafikkursus
  • Kurset består af 4 lektioner af 3 timers varighed, dvs. 12 timer i alt.
  • På kurset bliver du undervist i bl.a. fakta om alkohol og narko, forebyggelse af sprit- og narkokørsel mv.
  • Kurset koster 3200 kr., som du selv skal betale
  • Kurserne afholdes jævnligt og i hele landet. Du kan finde information om tilmelding, tid og sted hos Regionerne.

Først når betingelserne er opfyldt kan man endeligt godkendes til at gennemføre en kontrollerende køreprøve, der består af en teori- og så praktisk prøve.

Hvad nu hvis jeg dumper en prøve?

Så skal du op igen og får først kørekortet tilbage når BEGGE prøver er bestået. I mellemtiden har du IKKE ret til at køre…. !
Da der altid er ventetid på prøver er det selvfølgeligt ekstra surt, når det er teoriprøve ikke bestås, for så er der både en ventetid på en ny teoriprøve og ventetid på en praktisk prøve før kørekortet er i hus. Grundig forberedelse er altså meget vigtigt, både i tid og penge da prøvegebyret er dyrere end ved første gang man tog kørekortet. Pt. 2.4.2023 kr. 890.-

Bemærk hvis du har mere end en kategori, f.eks. bil, mc, lastbil vil man kræve dig op i samtlige kategorier hvis du dumper 2 gange til teori eller 2 gange til den praktiske prøve.

Hvad nu hvis jeg dumper en prøve?

Du skal selv søge hos Borgerservice om at gå op. (Pasbillede er ikke nødvendigt medmindre du dumper).
Vi anbefaler at du møder på køreskolen og udfylder papirer samt får en snak om forløbet.

Når vi har søgt hos Borgerservice, skal sagen behandles hos Politiets Administrationscenter før du må gå i gang.
Det er fordi, at elever med mellemrum har flere sager liggende i forskellige politikredse, og så skal politiet lige samle oplysninger sammen, om man kan få kørekortet tilbage, eller straffen måske skal skærpes.

Når vi så har gennemført de lovpligtige timer i teori- og kørsel skal lektionsplanen godkendes hos Borgerservice og politiet skal give deres endelige tilladelse til at prøverne kan gennemføres. Igen fordi der med mellemrum er elever der ”blæser på alle regler” og derfor har flere sager ventende i systemet.

Vi kan booke teoriprøven, og når den er bestået, derefter den praktiske prøve. Man kan ikke booke begge med det samme !
I dag er køreprøvebooking systemet åbent, så elever selv kan se hvad der er af prøver når de er oprettet af Borgerservice.
Der er frit valg af prøvested så du kan ”skyde genvej” ved at flytte dig rundt i landet, hvor ventetiden er kortest.

Har du spørgsmål?

Fem grønne stjerner

Fed oplevelse
Super fed oplevelse og forløb hos DriveTrafik i Ballerup! Skønt ophold, og virkelig lærerigt. Ole er virkelig god til at forklarer og lære hvordan tingene skal gøres og forståes, så man ikke er i tvivl. Undervisningen er god, humoristisk, men samtidig seriøs.

Fem grønne stjerner
Styr på det
Både Ole og Kenneth gør en godt klar til at håndtere en MC på den rigtige måde. De giver ikke bare et kørekort. De lærer en at kører på Motorcykel, og når man har bestået sin køreprøve, føler man at man faktisk har overskud i trafikken når man er ny!

Fem grønne stjerner
MC + Bil
Jeg tog både MC og bil, og er første gangs billist. Jeg fik eminent undervisning både teori og kørsel på begge hold. Og er blevet ført succesfuldt i hus. Jeg kan klart anbefale.

Fem grønne stjerner
Hurtigt forløb
Det har været en sand fornøjelse hele vejen igennem. Jeg kan på det kraftigste anbefale nye MC elever om at vælge DriveTrafik. De ved hvad de laver og de er hurtige til at få afviklet teori og det praktiske.

Fem grønne stjerner
Fantastisk sted
Fantastisk sted at tage MC-kørerkort. Sjove og menneskelige undervisere, som har et professionelt niveau, samtidig med at holde en glad og sjov tone. Bestod det hele i første forsøg.

Fem grønne stjerner
Fantastiske kørelærere
Jeg havde en fantastisk oplevelse med min kørelære. Han var super god og var hurtigt til at få prøver til mig.

Drive Trafik MC

Drive Trafik Trailer

Drive Trafik­skole

Gen­erhvervelse

Drivers License