Hold-an Vej 20C
2750 Ballerup
CVR: 27192459
En betinget frakendelse er ”en løftet pegefinger overfor dine evner til at køre bil eller forstå væsentlige regler”.
Årsagen er, at du har forårsaget en farlig situation, og kan f.eks. være:
Situationer som er lotteri med andres liv og lemmer forårsager altså en betinget frakendelse.
Lovkrav: Ved betinget frakendelse har du 6 måneder til at bestå både en teori- og en køreprøve. Deadlinen for hvornår betingelserne skal være opfyldt fremgår af det brev du har modtaget fra Politiet.
Hvis du IKKE består begge prøver i første forsøg inddrages dit kørekort. Du må derfor ikke køre igen før både teori- og køreprøven er bestået.
Det skal forstås på den måde, at du ikke beholder retten til at køre bil efter et trafikuheld og en dumpet prøve, da det her understreges, at du er for usikker på reglerne, og må på ”skolebænken” igen før du kan få føreretten tilbage.
Du skal altså bestå både teori- og praktisk prøve i første forsøg.
Hvis du inden for de næste 3 års “prøvetid” får endnu en betinget frakendelse vil begge straffe lægges sammen, og kørekortet bliver ubetinget frakendt – altså inddraget i typisk 6 måneder.
Trafikuheld:
Betinget frakendelse gives efter pålagt ansvar ved væsentlige regelbrud, som kørsel over rødt lys med uheld eksempelvis. Det kan også være ubetinget vigepligt (hajtænder) hvor man kører frem og forårsager uheld, også selv om det kun er mindre skader. Højre- eller venstresving med uheld, vending med uheld.
Alkohol/Narko:
Hvis du har fået frakendt førerretten betinget eller ubetinget for spiritus- eller narkokørsel, skal du gennemføre et ANT-kursus, før du kan generhverve førerretten.
For mange klip:
3 klip inden for 3 år giver en betinget frakendelse.
Et klip forældes efter 3 år. Du kan kontakte Politiets Administrationscenter, der kan oplyse din status.
Klip udløses ved en situation der regnes som “farlig”. Det kan være over 30% hastighedsoverskridelse (f.eks. 66 km/t ved 50 km/t zone).
Det kan også være for kort sikkerhedsafstand (f.eks. 0,8 sekunder, da man altid skal holde mindst 2 sekunder). Det svarer til mindre end 20 meter ved 100 km/t.
Der gives også et klip i kortet ved håndholdt mobil og kørsel over fuldt optrukne linjer (spærrelinjer).
Hvis børn ikke er fastspændte, får du ét klip pr. barn.
Du kan se hele listen på sikkertrafik.dk.
Du får først en indkaldelse fra Færdselsstyrelsen i din e-boks:
“Indkaldelse til kontrollerende køreprøve”
Du skal gennemføre en kontrollerende køreprøve, der består af både en teori- og praktisk prøve.
Hos Borgerservice kan du selv søge om at gå op til en teoriprøve, når du skal igennem en kontrollerende køreprøve. (Pasbillede er kun nødvendigt hvis du dumper).
Vi anbefaler, at du møder op på køreskolen og udfylder papirerne dér samt får en snak om forløbet. Herefter styrer vi arbejdsgangen for dig.
Vi kan booke teoriprøven, og når den er bestået, kan du tage den praktiske prøve. Man kan ikke booke begge to samtidig.
I dag er systemet åbent, så du selv kan se, hvad der er af mulige tilgængelige prøver, når de er oprettet af Færdselsstyrelsen.
Der er frit valg af prøvested, så du kan komme hurtigere til ved at vælge et sted, hvor ventetiden er kort.
Hvis du ikke reagerer inden for de 6 måneder, så bliver dit kørekort inddraget og efterlyses. Du vil derfor risikere at blive stoppet af politiets nye nummerplade-scanner-biler (dem med de 3 små kasser på taget).
Grundig forberedelse vil altid give det bedste resultat.
Vi anbefaler, at du tager et teori-weekendkursus, og måske møder op et par aftener og køber en kode så du kan studere online, træne en masse prøver og læse op på teorien. Teoriprøven bør ikke undervurderes, da ca. 30% i Danmark dumper.
Abonnement til hjemmetræning kan købes på køreskolen.
Inden den praktiske prøve anbefaler vi mindst en times kørsel (60 min) til at “afhjælpe de dårlige vaner” og teknisk kontrol af bilen, altså gennemgang af det kontrolstof der skal kunne gennemgås ved køreprøven. Det kan være dæk, lygter, styretøj, bremser, udstødning m.m.
Hvis du vælger, at du gerne vil tage kørekort til MC inden fristen på de 6 måneder udløber, så skal du ikke op igen i bilen. På den måde kan du vende en negativ situation til noget meget positivt.
Bugettet bliver altså til udgiften til et MC-kørekort og dermed en god besparelse på op mod 5000 kr.
Kontakt os og lad os tage en snak om dine muligheder.